News
Geen reacties

Interessante ontwikkelingen in de technologie

Afgelopen jaren is er veel veranderd in de technologie. De ontwikkelingen in de technologie hebben het leven gemakkelijker gemaakt, maar er zitten ook nadelen aan verbonden.

Ontwikkelingen technologie

Allerlei apparaten worden aangesloten op het internet. Een bekend voorbeeld is de koelkast die kan communiceren met de supermarkt op het moment dat de melk op is en deze voor je bestelt.

Door de toename van sensoren en toenemende rekenkracht ontstaat ‘big data’. Big data krijg je wanneer men werkt met meerdere datasets die te groot zijn om met reguliere database managementsystemen te onderhouden. De hoeveelheid data die opgeslagen wordt groeit erg veel. Dit komt ook vooral doordat mensen zelf steeds meer data opslaan. Hierbij kun je denken aan data in de vorm van bestanden, foto’s en films op Facebook of YouTube. Facebook bewaart de data die door de gebruikers gewist worden. Organisaties, overheden en bedrijven produceren en bewaren steeds meer data over burgers. 

Er is ook een software in de ontwikkeling die met gezichtsherkenning kan analyseren of iemand depressieve neigingen heeft en die leert hoe zij hierop moet reageren.

Blockchain

De blockchain is een gedistribueerd grootboek. Met blockchain wordt de registratie van eigendom volgens experts sneller en veiliger. Het bekendste voorbeeld is het eigendom van geld, zoals bitcoin.

Human enhancement staat voor het uitbreiden van de menselijke mogelijkheden. Wat al bekend is bij de meeste zijn protheses voor mensen die een been of arm missen. Dit kan al bestuurd worden door de beweging van de arm of beenspieren. Maar de technologie gaat zelfs al een stapje verder, er is iemand die kleurenblind is die kleuren kan horen via een schedelimplantaat. 

Technologie in de zorg is ook erg aan het veranderen en in de ziekenhuizen zijn steeds meer mogelijkheden. Er wordt ook steeds meer mogelijk op het gebied van chirurgie, dit zorgt ervoor dat de mens de kans krijgt om langer te leven. Voor veel medische problemen worden oplossingen gevonden dankzij de technologie.

Nadelen technologie

Door alle data die continue opgeslagen worden en bedrijven die gewiste data alsnog bewaren hebben de mensen minder privacy. Steeds meer dingen gaan via het internet en via technologie.

Je hoort ook vaak dat de computers de wereld gaan overnemen, dit is inderdaad een angst van tegenwoordig. De technologie ontwikkelt constant en er zijn steeds meer dingen mogelijk, de mensheid is bang dat de computers/robots op een dag over gaan nemen.

Mensen raken snel gewend aan de technologie, wij worden hier langzamerhand afhankelijk van.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu