Gadgets
Geen reacties

Hoe werkt een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network en je kunt het zien als een versleutelde verbinding die ervoor zorgt dat je op een veilige manier gebruik kan maken van een bepaald netwerk. Al jouw onlinegegevens worden optimaal beschermt als je gebruikt maakt van een VPN-verbinding.

Een VPN-verbinding werkt op de achtergrond en er verandert verder niets aan het gebruik van de apparaten waar een VPN verbinding op draait. Het internet wordt versleuteld zodat externe partijen als hackers, werkgevers, de overheid of sites niet kunnen ‘meekijken’ op jouw computer. Ook wordt je internet omgeleid waardoor jouw locatie niet zichtbaar is. Een VPN-verbinding biedt verschillende voordelen!

Internet

Om te begrijpen hoe een VPN werkt, is het ook handig om te weten hoe het internet werkt. Als je een website bezoekt doet je computer een verzoek aan de router. De router geeft je verzoek door aan je internetprovider. En de internetprovider geeft het weer door aan de website die zich op een bepaalde server bevindt. Vervolgens stuurt de server een reactie terug via dezelfde weg. Een VPN-dienst is eigenlijk een tussenschakel die ervoor zorgt dat jouw gegevens privé blijven.

VPN

Een VPN-netwerk kan dus worden gezien al een beveiligde tunnel waar al het verkeer van aanvraag tot antwoord constant doorheen loopt. Elk verzoek pakt een VPN op en zet daar een slot op. Een slot dat vrijwel niet te kraken is. Vervolgens wordt het verzoek via de router naar je internetprovider gestuurd. Een VPN-verbinding pakt het verzoek uit en stuurt het naar de desbetreffende site. De site stuurt nu een reactie terug en zodra de VPN-verbinding een reactie heeft ontvangen worden jouw onlinegegevens op een veilige manier versleutelt.

Versleuteling

Bij een versleuteling denk je misschien in de eerste instantie aan een wachtwoord met een slot erop, maar dit ligt net iets anders. Het verzoek wordt door een ingewikkelde incryptiemethode gevormd tot een onleesbare reeks van letters en cijfers. Het enige wat iemand eventueel te zien krijgt zijn gegevens van de VPN en zelfs het IP-adres wordt veranderd in die van de VPN-verbinding. Wat erg fijn is, is dat alles wat je doet op het internet versleuteld kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan e-mails, livestreams en games. Je bent volledig anoniem op het internet en het enige wat partijen kunnen vinden zijn gegevens van de VPN.

Hoe gebruik je een VPN?

Om gebruik te kunnen maken van een VPN netwerk moet je eerst een VPN abonnement afsluiten. Tegenwoordig zijn er veel verschillende abonnementen en het kan daarom lastig zijn om de juiste VPN-verbinding te kiezen. Wij bieden daarom een handige tool aan waarmee je VPN diensten met elkaar kunt vergelijken. Dit zijn betrouwbare VPN-verbindingen waarbij privacy en service op nummer één staat!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu