Gadgets
Geen reacties

Waar moet ik op letten bij het kopen van een verrekijker?

verrekijker bestellen

Ben jij een echte vogelliefhebber? Om die bijzondere vogel te spotten heb je een verrekijker nodig. En dan niet zomaar een verrekijker, je wilt het beste van het beste. Verrekijkers komen in allerlei verschillende soorten en maten, daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een exemplaar. Niet alleen de afmetingen, maar ook de vergroting is erg belangrijk. Draag je een bril? Dan zul je ook op de oogafstand moeten letten. 

Waar gebruik je de verrekijker voor?

Voordat je op zoek gaat naar een verrekijker is het belangrijk dat je jezelf afvraagt waar je de kijker voor wilt gaan gebruiken. Er zijn namelijk verschillende verrekijkers die je voor diverse activiteiten kunt gebruiken. Zo is er bijvoorbeeld een speciale varianten die je mee kunt nemen tijdens een wandeling of tocht op het water. Als je weet waarvoor je de verrekijker gaat gebruiken, kun je kijken naar vereiste kenmerken. Een waterdichte kijker is handig voor als je in de regen vogels of vliegtuigen wilt spotten. Ga je `s nachts het bos in? Dan zul je een exemplaar met een goede helderheid moeten aanschaffen. 

Een compacte of grote kijker?

Als je voor jezelf duidelijk hebt waar je de verrekijker voor wilt gebruiken, zul je moeten letten op de afmetingen. Als je de kijker graag mee wilt nemen tijdens een wandeling is het belangrijk dat je voor een compact model kiest. Deze kun je namelijk gemakkelijk meenemen in een tas of in je binnenzak. Grote modellen zijn lastiger om mee te nemen, maar leveren daarentegen wel vaak een stabieler en helderder beeld op. Je zult moeten zoeken naar een balans tussen de afmeting en de kwaliteit van het beeld. 

verrekijker bestellen

De vergroting

Naast de afmeting van de verrekijker is de vergroting een belangrijk aspect. De vergroting geeft namelijk aan hoe groot het beeld is. Nu denk je waarschijnlijk; hoe groter de vergroting, hoe meer ik kan zien. Dit werkt helaas niet zo. Bij een hoge vergroting vergroot je het beeld, maar ook de trillingen worden groter. Op deze manier wordt het beeld verstoort door de trillingen van je hand. Het is daarom nodig om de verrekijker op een statief te plaatsen. Draag je een bril? Dan moet je rekening houden met de oogafstand. Kies het liefste voor een afstand van 15 mm, zodat je ook met bril goed kunt zien.

 

Nu je op de hoogte bent van de aspecten waar je op moet letten bij de aanschaf kun je een verrekijker bestellen. Neem vooral de tijd om de kijker uit te proberen en je komt er vanzelf achter of het het juiste exemplaar voor jou is. 

 

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu