Geen categorie
Geen reacties

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe radio?

Wil je een nieuwe radio kopen, maar weet je niet zo goed waar je allemaal op moet letten? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet waar je op kunt letten bij de aanschaf van een nieuwe radio. Het aanbod is namelijk enorm en we begrijpen maar al te goed dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet.

FM of DAB+?

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je voor een radio kiest met FM of DAB+ ontvangst. Stel dat je voor een radio met DAB+ ontvangst wilt kiezen, dan wordt de keuze in het aantal verschillende radio’s al iets kleiner, omdat (nog) niet alle radio’s DAB+ kunnen ontvangen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen FM en DAB+? We leggen het je graag in het kort even uit.

Wat is FM?

Een radio met FM ontvangst kan landelijke radiozenders en lokale zenders ontvangen. Elke radiozender heeft zijn eigen frequentie. Landelijk kun je Radio 538 bijvoorbeeld ontvangen op 102.7 FM. Afhankelijk van jouw locatie waar je op dat moment bent kun je dus ook lokale radiozenders binnen dat gebied ontvangen.

Wat is DAB+?

DAB+ is de opvolger van FM en staat voor digitale radio. DAB+ kent een hoop voordelen. Zo heb je namelijk toegang tot duizenden radiozenders van over de hele wereld en door het digitale ontvangst heb je geen last meer van ruis op de buis.

Waar ga je de nieuwe radio plaatsen?

Als je eenmaal weet of je voor een radio met FM of DAB+ wilt gaan, dan kun je gaan nadenken op welke plek je de radio wilt gaan plaatsen. Een radio die je in de woonkamer wilt plaatsen heeft bijvoorbeeld andere specificaties nodig dan een radio die je in de keuken of badkamer wilt plaatsen. Daarom is het handig om na te gaan in welke ruimte je de radio wilt gaan plaatsen, want dat maakt de zoektocht ook weer iets gemakkelijker. Zo heeft het merk Sonoro radio’s per zone ontwikkeld. Sonoro heeft radio’s speciaal voor de woonkamer, badkamer, keuken en slaapkamer.

Het budget

Uiteraard heeft het budget ook een grote invloed op de keuze die je uiteindelijk zult gaan maken. Stel daarom ook een budget voor jezelf in. Als je aan het einde van de zoektocht twijfelt tussen 2 soorten radio’s, dan kun je de keuze baseren op het budget.

Succes!

We wensen jou veel succes bij het kopen van jouw nieuwe radio en we hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips!

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu