Gadgets
Geen reacties

Wat is DAB+?

DAB+ is een term die je misschien wel een keer voorbij hebt horen komen maar verder geen idee hebt wat dat nou precies betekent. Het staat voor Digital Audio Broadcasting en het houdt in dat je eigenlijk net als FM, het radiosignaal ontvangt via de ether, maar bij DAB+ krijg je die ontvangst digitaal. Het voordeel is bijvoorbeeld dat het geluid zuiverder en helderder is dan FM.

Voordelen van DAB+                                                                    

Zoals eerder benoemd heeft DAB+ voordelen t.o.v. van FM. Zo heeft het een hoge geluidskwaliteit. Zij hebben ook meer zenders, omdat er meer ruimte beschikbaar is en je dus bijvoorbeeld toegang hebt tot landelijke zenders. En wat bij veel mensen irritatie kan opwekken is het feit dat je bij FM de juiste frequentie moet zoeken terwijl dat bij DAB+ niet het geval is. Daar worden de zenders automatisch ingesteld en hoef je alleen de juiste zendernaam te vinden. Ook heeft het een alfabetische lijst en zo hoef je dus niet alle radiofrequenties te onthouden. Tot slot is het gratis te ontvangen voor iedereen.

DAB+ zenders

DAB+ heeft aardig wat radiozenders en meer dan wat FM te bieden heeft. Zo bieden zij natuurlijk de bekende radiozenders aan zoals een Radio538, SLAM, FUNX en alle NPO zenders. Dus in dat opzicht verschilt het niet veel met FM maar wat dus het voordeel is, is als jij als het ware in bijvoorbeeld Noord-Brabant bent maar jij komt uit Limburg, je dan toch naar de Limburgse omroep zou kunnen luisteren. Er zijn namelijk Nederlandse streekomroepen en dat houdt in dat de gemeenten die aan elkaar grenzen gebruik kunnen maken van elkaars omroepen.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu