Geen categorie
Geen reacties

Wat is een docking station?

Een docking station is geen nieuw fenomeen. Je zult in je werkomgeving of tijdens je studie al genoeg docking stations gezien hebben. Een docking station gebruiken we voornamelijk in combinatie met een laptop. Het kan echter ook in combinatie met een smartphone of tablet gebruikt worden. Het belangrijkste doel is om gemakkelijk meerdere randapparaten aan te kunnen sluiten. Het grote voordeel is dat je alle randapparaten zoals netwerk, printer, toetsenbord, muis en monitor eenmalig aansluit. Je hoeft niet steeds van alles op je laptop of tablet aan te sluiten. Als je je laptop of tablet even ergens anders nodig hebt, haal je hem simpelweg van je docking station af. Doordat je verder geen connectoren hoeft los te halen, ben je een stuk sneller en het helpt ook erg mee om alle aansluitingen op je laptop of tablet in top conditie te houden. Waar moet je aan denken voordat je er eentje aanschaft?

Tip 1: zoek de compatibiliteit uit

In het algemeen is er geen specifieke software nodig om een docking station te gebruiken.
Docking station laptop nodig? Kijk dan in eerste instantie naar docking stations van hetzelfde merk als jouw laptop. Docking station laptop klinkt simpel en leveranciers zullen altijd zeggen dat het werkt. Toch kan het voorkomen dat er vreemde dingen gebeuren omdat beide devices niet 100% compatible zijn. Op het internet kun je veel reviews en ervaringen vinden. Het is verstandig om je hierin te verdiepen voordat je tot aankoop overgaat.

Tip 2: verzeker je van de aansluitingen

De meeste moderne docking stations beschikken over de meest gangbare aansluitingen zoals onder andere audio, Usb hubs, Hdmi en ethernet. Als je veel met je spiegelreflex camera werkt, dan is een (micro) SD kaart slot zeker geen overbodige luxe. Dit is typisch een aansluiting die niet op alle varianten beschikbaar is. Hetzelfde geldt voor Thunderbolt. Deze aansluiting is ook niet op alle modellen beschikbaar.

Tip 3: zoek gericht met jouw doel in het achterhoofd

Het ligt er maar net aan waarvoor je het docking station wilt gebruiken. Als je hem nodig hebt om je werkplek thuis netjes in te richten, dan heb je geen speciale uitvoering nodig Een eenvoudige variant is waarschijnlijk al voldoende. Ben je veel met audio bezig en heb je Apple devices, dan kun je het beste uitkijken naar een uitvoering met Thunderbolt aansluiting. Ben je een fanatieke gamer? Om alles een beetje vloeiend te laten verlopen, wil je een storingsvrije uitvoering met high-end connectoren.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu