Geen categorie
Geen reacties

Welke mobiele abonnement past bij jou?

mobiel abonnement

Ben je op zoek naar een mobiele abonnement? En weet je niet zo goed welke goed bij je aansluit? Uiteraard wil je niet te veel te betalen, maar als je je bundel overschrijdt kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Na het lezen van dit artikel krijg je een goed beeld welke abonnement het beste bij je aansluit.

Prepaid simkaart

In sommige gevallen is het verstandig om een prepaid simkaart te bestellen. Dit is het geval wanneer je je mobiele telefoon erg weinig gebruikt. Zo hoef je niet maandelijks te betalen voor je prepaid simkaart. Let er wel op dat je je telefoon zo nu en dan gebruikt, want anders gaat je mobiele provider je telefoonnummer en simkaart blokkeren. En dat kost alleen maar geld.

Een prepaid simkaart is ook raadzaam om te bestellen als je buiten de Europese Unie op vakantie gaat. Dit, vanwege de simpele reden dat je met een prepaid de kosten meer in de hand hebt. Zeker als je naar onbewoonbare gebieden gaat en je wilt internetten kan je in de verleiding komen om de roaming aan te zetten. Deze kosten kunnen flink oplopen! Kies daarom voor een ruime prepaid, zodat je je telefoon niet snel hoeft op te laden.

Verder is een prepaid handig voor kinderen. Zeker als ze net een mobiele telefoon hebben gekregen heb je niet altijd de controle over het mobiele verbruik. Met een prepaid voorkom je dat je achteraf een torenhoge rekening krijgt.

Sim only

Veel Nederlanders kiezen voor een sim only abonnement. Dit komt, omdat een abonnement met toestel extra kosten met zich meebrengt. Gelukkig wordt mobiele data steeds goedkoper. De grootste mobiele providers van ons land, Vodafone, T-Mobile, Tele2 en KPN bieden steeds meer data aan voor een lage prijs. Zo verhoogde KPN en Vodafone het aantal mobiele data, zonder de prijs te laten stijgen.

Om een goede mobiele abonnement samen te stellen is het raadzaam om te berekenen hoeveel mobiele data, SMS’jes en belminuten je verbruikt. Op internet vind je hiervoor handige tools om snel achter te komen. Zo heeft Tele2 een tool, waarmee je snel achter komt hoeveel mobiele data je verbruikt.

In eerste instantie wil je misschien het abonnement kiezen met een maximale hoeveelheid data die je ook precies verbruikt. Dit kan je beter niet doen! Het is verstandiger om een bundel te kiezen die wat ruimer is, zodat je zeker weet dat je je bundel niet overschrijdt. Zo betaal je nooit extra mobiele kosten!

Is een alles-in-één-pakket voordelig voor jou?

Ook is het slim om te controleren of een alles-in-éénpakket niet voordelig is voor jou. Wanneer je je mobiele abonnement stopzet krijg je misschien wel een aanbieding van je huidige aanbieder, waardoor je voordeliger uit bent. Controleer hierbij wel welke providers (mobiele) internet en televisie in jouw regio aanbieden.

Vergelijk bij het kiezen van een totaalpakket op de internetsnelheid. 30 tot 40 Mbit/s is gemiddeld genomen voldoende om snel te kunnen internetten.

Vergelijken, vergelijken, vergelijken

Kortom, het kiezen van abonnement, prepaid of alles-in-één is een kwestie van vergelijken. Welke optie sluit het beste bij jou aan?

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu