Geen categorie
Geen reacties

Waar is magnesium goed voor?

Je hoort het vaker om je heen. Magnesiumtekort. Steeds meer mensen hebben last van een tekort aan dit mineraal. Je lichaam kan zelf geen magnesium aanmaken. Het mineraal magnesium is essentieel voor een goede werking van je lichaam. Maar waar is het nou allemaal goed voor? Hieronder vertellen we enkele voordelen van deze super mineraal.

Je gaat er beter van leren

Wanneer je magnesium op peil is, heb je een veel betere concentratie. Dit komt doordat magnesium je hersenactiviteit vergroot. Daarnaast vergroot het ook je geheugen. Zowel je lange termijn geheugen als je korte termijn geheugen.

Het geeft je energie een boost

Een ander bijkomend voordeel van magnesium is dat het een echt energiebooster is. Magnesium speelt namelijk een belangrijke rol bij het omzetten van glucose naar energie. Wanneer je weinig magnesium zal je sneller uitgeput raken. Heb je een druk leven, sport je veel? Dan kan baat hebben bij extra magnesium.

Je krijgt er een mooiere huid van

Voor vele een mooi bijkomend voordeel van magnesium, is dat magnesium je huid kan verbeteren. Het maakt je huid zachter, minder dof en zorgt voor een betere vochtgehalte in je huid. Ook zorgt magnesium voor een jongere huid door het je cellen hydrateert.

Het verbetert je slaapkwaliteit

Magnesium heeft een ontspannende werking op je lichaam. Logisch dus dat je hierdoor beter gaat slapen. Je zal er sneller van in slaap vallen en dieper slapen. Heb je moeite om in slaap te komen of diep genoeg te slapen, dan kan extra magnesium je daarbij helpen.

Het helpt de stress te verminderen

Het zenuwstelsel wordt onder andere beïnvloedt door magnesium. Het helpt om stress, spanning, nervositeit en paniek te voorkomen. Daarnaast houdt magnesium het hart en de bloedvaten in gezonde vorm. Dat is belangrijk wanneer je veel stress hebt. Wanneer je veel stress hebt, zal je zelfs meer magnesium verbruiken. Dit kan leiden tot paniekaanvallen. Zowel stress als depressie is een grote magnesium slurper. Er zijn verschillende soorten depressie. Seizoensgebonden, bipolair, matige, zware, etc. Wanneer je last hebt van een depressie kan het een goed idee zijn om extra magnesium te slikken. Daarnaast is aangetoond dat extra magnesium iemand met depressie kan helpen om dit te bestrijden.

Het verlaagt je bloeddruk

Een ander wonder wat deze mineraal verricht, is het verlagen van de bloeddruk. Het is alleen geen medicijn om je bloeddruk te verlagen. Het kan enkel en alleen mogelijk een positief effect hebben op je bloeddruk.

Je spierpijn vermindert

Je merkt dat je een tekort aan magnesium hebt, als je vermoeide en pijnlijke spieren hebt. Voldoende magnesium zal je helpen om je spieren soepel en ontspannen te houden. Daarnaast zorgt voldoende magnesium ook dat je minder kramp zal hebben als je daar last van hebt.

Meest recente blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Menu